bemutatkozás
tagok
a technika
fellépések
galéria
galéria
galéria
kapcsolat

 

A társulatunk kétezerötben jött létre, egy improvizációs tematikájú képzés hatására. Akkor még zömében egyetemi hallgatókból állt, érdeklődésünkben közös pont a segítés volt. Az emberekkel való foglalkozás a mai napig fontos számunkra, bár mostanra kisebbségbe kerültek a hallgatók a csapaton belül.

Azóta igyekszünk érdekes színfoltok lenni a régió művészeti palettáján, egy olyan műfajban, ami szerencsére egyre inkább ismert lesz az országban, és bár nehezen sorolható színházi kategóriákba, megfér az amatőr színjátszás környezetében.

A Playback performansz, a klasszikus teátrumokkal ellentétben, nem megírt darabok előadására , hanem a nézők elmesélt élményeire, érzéseire, tapasztalataira épít, ezeket igyekszik visszaadni magának a mesélőnek, és a közönség többi tagjának is. A fő cél, hogy a nézők különleges élményt szerezhessenek a színpadképek által, az élmény hozója (a mesélő) pedig még egy (vagy több) aspektusból is meg tudja figyelni saját magát, hogy így – önmaga szemlélőjeként – többé válhasson.

A kezdetektől törekszünk a folyamatos fejlődésre, és igyekszünk bőviteni módszertani repertoárunkat . Visszatérő vendégek vagyunk az SZTE őszi és tavaszi kulturális fesztiválján, a Szegedi Pszichológiai Napokon, de felléptünk már a Kapolcsi Művészetek Völgyében, a Szigeten, és a SZIN fesztiválon is. Emellett rendszeresen lépünk fel a JUGYU Klubban, és más szegedi és nem szegedi rendezvény-helyszíneken.

Évente több alkalommal teremtünk lehetőséget képzések, tréningek lezárásakor a részt vevők számára az élmények feldolgozására, egyszerre bensőséges és szórakoztató formában.

Fellépéseinkről a bal oldali menüpontban olvashatsz.

Amennyiben kapcsolatba szeretnél lépni velünk, itt teheted meg.

 

     
© Kaleidoszkóp Improvizációs Színház. Minden jog fenntartva.
Web: S-Press Media Kft.