Bemutatkozás
tagok
a technika
fellépések
galéria
galéria
tréningek
kapcsolat

 

Társulatunk nem csak előadások és performanszok során használja az improvizációs playback technika eszköztárát. Ez a repertoár kissé átalakítva és kibővítve kiváló környezetet teremt önmagunk és társas kapcsolataink fejlesztéséhez is.
A korábbi évek során ezt a módszertant alkalmaztuk általános- és középiskolások között érzelmi intelligencia és szociális készségek fejlesztésére, felnőtt csoportokkal pedig élményfeldolgozásra, csapatépítésre, szituációs gyakorlatok kipróbálására.
Képzéseinket ajánljuk munkahelyek, intézmények számára. Szakképzett oktatók ként a felsorolt témákon kívül konfliktuskezelés és csoportos készségfejlesztés témában is vállalunk tréningeket, néhány órástól a több naposig. Magánszemélyek számára pedig rendszeresen szervezünk workshopokat.

Workshopok

Gyere és éld át, milyen úgy lépni, mozdulni és megszólalni, hogy közben nem gondolkozol azon „vajon mit kéne tennem” és „vajon mit fognak erről mások gondolni”! Légy természetes, spontán, légy önmagad! A gyakorlatok során először csak finoman ízlelgetjük a szavakat, a mozdulatokat. Mintha újra tanulnánk beszélni, mozogni. Megmutatjuk neked, milyen jelentősége van, ha valamit egy árnyalatnyival más hangon ejtünk ki, ha egy mozdulatot kicsit más ritmusban teszünk meg. Ezt-azt kicsit gyorsabban, kicsit lassabban. Közben keresed és találod, hogy mi a saját tempód. A szavak mellett rátalálunk a csendre, kint és bent. A tréningen gyakoroljuk, hogyan kapcsolódj össze saját belső világoddal, fejezd ki mozgással, hanggal mindazt, ami benned van. Mindezt spontán és játékosan, értékeléstől és ítéletektől mentesen. A belső világ után kifelé nyitunk. Megélheted saját aktivitásodat, passzivitásodat. Milyen az, amikor te irányítasz, te határozod meg, hogy egy másik személy mit és hogyan tegyen. Valamint milyen a másik oldalon, amikor alázatosan követed a társad vezetését. Megtapasztalhatod hogyan maradj kapcsolatban önmagaddal és egy másik személlyel is a találkozások sodrában.

Csapatépítés, tréningek

Egy csapat attól lesz csapat, hogy nagyon gördülékenyen tudnak együtt dolgozni, ismerik egymás minden mozzanatát, lélegzetvételét. Akkor tudnak igazán a feladatra koncentrálni, ha a társas kapcsolatokban, a személyek között nincsenek megoldhatatlan feszültségek.
A gyakorlatokkal fejleszthető:
• érzelmi intelligencia
• társas készségek (pl. empátia, egymásra figyelés, kommunikáció)
• konfliktuskezelés

Az érzelmi intelligencia azért fontos, hogy valaki gyorsan képes legyen felismerni, azonosítani, megélni és kezelni saját lelki állapotait és annak változásait. Ennek a személyközi megfelelője, hogy a másik személy reakcióit gyorsan és hatékonyan képes azonosítani, együtt érezni vele, empatikusnak lenni. Ezekre a rutinokra épül minden további kommunikációs és konfliktuskezelésben alkalmazható készség is.A színházi gyakorlatok kiválóan alkalmasak ezek fejlesztésére, mivel a gyakorlatok során két területre koncentrálunk:

• Saját belső világunk, gondolataink és érzéseink minél pontosabb megfigyelésére. Ezek változatos és színesebb kifejezése.
• A másik személy gondolataira és érzéseire való „ráhangolódás” képességére.

Az improvizációs színház gyakorlatai és a közös játék kiváló terepet biztosítanak arra, hogy minden lerendeződjön, aminek le kell rendeződnie. Olyan kapcsolatokat alakíthatók ki, amelyek elbírják az őszinte kritikát is, sértődés nélkül, mert megvan a bizalom. Bizalom a másikban, hogy amit tesz és mond, még ha fáj is, jó szándékkal teszi.
A kapcsolat menüben található email címen lehet testre szabott ajánlatot kérni. Azt is őszintén megmondjuk, ha nem értünk hozzá...

 

     
© Kaleidoszkóp Improvizációs Színház. Minden jog fenntartva.
Web: S-Press Media Kft.